Jill & Asle´s blogg

Jill & Asle´s blogg

Nära med ändå långt borta...

Eftersom vi befinner oss alldeles för långt ifrån många av våra vänner & familjemedlemmar, så kommer vi göra lite uppdateringar här med jämna mellanrum, så ni kan hänga med på vad som händer på vår lilla ö, ute i havet!
Vi skulle bli jätteglada om du lämnar en liten hälsning under "Kommentar" när du ändå kikade in här :-) Många Kramar från Jill & Asle

VARFÖR???

Vardags mysSkapad av Jill & Asle måndag, februari 09 2009 17:29:39

Det finns inte ord som kan beskriva hur vi känner just nu!!!

Jag tror det kommer ta lång tid innan vi kommer förstå vad som faktiskt har hänt den här helgen! Att i total maktlöshet bevittna "vårt liv" brinna ner till grunden var en syn som har etsat sig fast på näthinnan för livet. Vi ska göra allt som står i vår makt för att inte se tillbaka nu, utan istället sätta ALL vår fokus och de krafter som finns kvar på att se framöver och försöka se ljuset någonstans där långt borta i tunneln. Vi har lovat varandra att vi ska klara detta och det SKA vi! Men man kan inte undvika att fråga sig själv och högre makter VARFÖR??? //Jill

http://www.ranablad.no/nyheter/article4110789.ece

http://www.ranablad.no/nyheter/article1290631.ece

http://www.hblad.no/nyheter/article229632.ece

http://www.hblad.no/nyheter/article228911.ece

  • Kommentarer(4)//bblogg.jill-asle.com/#post34

Karaokekväll med discosmak ;-)

Vardags mysSkapad av Jill & Asle lördag, februari 07 2009 19:22:53

Igår jobbade jag på Børsen för första gången på länge. Det blev en riktigt trevlig kväll! "Karaoke med dicosmak" var kvällens tema. Det blandades drinkar med neonlysande drinkpinnar på löpande band och sjöngs för fulla halsar smiley

Kom inte i säng för än vid 4 tiden i natt och det var riktigt skönt med en lång sovmorgon idag! Haft varit en lugn dag. Drog på mig full mundering tidigare och fick äntligen ta tag i att storstäda utanför huset. Tvättat och slappat. Imorrn är det Mors dag här i Norge, så det blir middag på hotellet tillsammans med Asles föräldrar, bror och svägerska. (utan middag för mig..MEN bara 21 dgr kvar, så synd att klaga!) Sen några timmars jobb. Glädjer mig till en ny vecka med nya utmaningar!

Ciao!

  • Kommentarer(0)//bblogg.jill-asle.com/#post33

Ingen rast och ingen ro!

Vardags mysSkapad av Jill & Asle fredag, februari 06 2009 16:39:23

Den här veckan har fullkomligt rusat iväg och det känns som min "att göra lista" är lika full som den var vid veckans början... Känns mindre bra, men ska nog lyckas hinna ikapp tiden!?! Dock blir det ingen ledig helg här. Ska jobba ikväll, då vi har fest på Børsen och lär nog inte komma mig isäng förens det snart är dags för en ny dag!

Imorgon ska jag försöka hålla mig så långt borta från min arbetsplats som det bara går och se till at få någonting gjort här hemma. Det är sannerligen på tiden!!! Känner inte riktigt att energin har räckt till några krafttag här hemma i det sista, men imorgon ska jag försöka mig på storstädning och förberedning inför kommande målning. På söndag hoppas jag på att få knipa till mig lite kvalitetstid med Asle och Gizmo, innan det är dags att jobba lite till på em/kvällen. Ingen rast och ingen ro lyder temat den här veckan!

Men helgen blir säkert bra iaf, om vi bara lyckas undvika att frysa ihjäl...För SÅ kallt som det är nu, är risken stor! Minusgraderna är inte överdrivet många. Men lägg på konstant nordanvind och kika på hur många aktiva minusgrader det är, så kan vem som helst bli rädd för att gå utanför dörren. Just nu är jag väldigt tacksam för att jag har en bil :-) Sällan jag har längtat så mycket till vår, sommar och värme som jag gör nu. För fast än det ibland känns som vi (på den här tiden av året), är "dömda" till evig vind, kyla och mörker, så vet jag ju (om jag tänker efter riiktigt noga) att sommaren även kommer hit! ;-)

Ha en riktigt bra helg, så hörs vi snart igen. Kram //Jill

  • Kommentarer(0)//bblogg.jill-asle.com/#post32

Mycket att se fram emot!

Vardags mysSkapad av Jill & Asle tisdag, februari 03 2009 22:47:22

Hej igen vänner! Nu är vi väl hemkommna, efter att ha spenderat en trevlig helg i Piteå, med min syssling Sanna och hennes familj. Gizmo fick ett glatt återseende med sin familj på vinddragets kennel, där han även hade turen att få tillbringa helgen. (Tack för hjälpen A-K & Kenneth!) Det var en helnöjd och glad liten mops vi hämtade på söndagsmorgonen för en lång färd hem till Norge. Bilkörningen var ett mindre roligt kapitel av helgen, men det var det värt!

Dagarna tuffar på här hemma, med jobb, träning, sång och kampen mot kilona! Motivationen går naturligt nog upp och ned, men det går absolut framåt! Kommit igång för fullt med simning, powerwalk och det är en stor "Feel good" faktor! NU har även nedräkningen börjat... Den 1 mars återgår livet lite mer till det normala och den dagen ser jag med största glädje fram emot!!! Delmål 2 är i sikte smiley

Nu är det inte heller så länge kvar tills det äntligen är dags för mig att åka hem till min kära familj i Kalmar. Det ska bli så oerhört skönt att få se dem igen och få efterlängtad kvalitetstid, då det var på tok för länge sedan jag var hemma nu ("familjeabsinens!") Ska även tillbringa några dagar i Stockholm och träffa goda vänner. Semestern avslutas med en välbehövd vecka för mig och Asle i Tunisien. Härligt att ha något att se fram emot!

Nu blir även dagarna ständigt ljusare, vintern är på väg bort och jag spanar efter vårtecken. Så med andra ord -Mycket att se fram emot! smiley

Alla iaktagelse av vårtecken, som fastnat på bild mottages tacksamt...

Ta hand om Er. Kramar från mig

  • Kommentarer(1)//bblogg.jill-asle.com/#post31

Still going strong!

Vardags mysSkapad av Jill & Asle onsdag, januari 28 2009 11:02:18

Hej på er! Dags för några rader från mig igen. Igår steg jag motvilligt upp vid kl. 04.00 för att ta färjan in till fastlandet (04.45) och spendera dagen i Mo i Rana. Förutom att jag var så trött att jag var tvungen att stanna bilen 2 gånger och hoppa jämfota en stund för att hålla mig vaken, så hade jag en alldeles förträfflig dag. Träffade min otroligt inspirerande coach på friskhuset och blev glatt överaskad över hur bra det här faktiskt går. Mitt första del mål är nu nått (-1 kg extra) Så nu är Jill 16 kg lättare. Helt plötsligt så känns det hela mycket mer översiktligt och realistiskt. Och hur underligt detta säkert låter, så är det här första gången på länge som jag verkligen glädjer mig till ferie, sommar och sol (vilket ofta innebär mindre kläder, baddräkt osv..)

Har lärt mig så mycket om mig själv i det sista och har (bättre sent än aldrig!) insett att livet är för allt för kort till att slösa energi och humör på att gå runt tänka negativt om sig själv. Min kära mor skrev ett väldigt gulligt sms till mig igår, där det bla stod.."Glöm inte att sträck på dig gumman!"Då insåg jag att det var alldeles för länge sedan jag gjorde just det. MEN nu är det är det slut med att se ut som en " säck potatis", att aldrig vara nöjd och att inte känna mig stolt över mig själv för just den jag är. Nu tänker jag börja sträcka på mig folkens ;) -det borde ni också göra.

Träffade Hanne-Kristin i några timmar igår, vilket alltid är lika mysigt! Blir alltid lika glad av att vara i hennes närhet! Så träffade jag en oerhört trevligt tjej, som jag egentligen bara hälsat på och växlat några ord med på Lovund (under flera år). Det är inte varje dag man möter en människa, som faktiskt är så lik en själv i själ & tanke att börjar undra om mina föräldrar har glömt att berätta något för mig *ler* Nejdå, så är det självklart inte -Men det var ett positivt och lättsamt möte och kände mig upprymd, fullt av energi och glad när det var dags för mig att köra hem igen. Hemma vid 22 efter "världens längsta båtresa hem" Men bor man på en ö, så gör man...

Imorrn bär det av till Piteå över helgen för att hälsa på goda vänner och gå på dop (dåp), så återkommer med nya uppdateringar nästa vecka.

Tack för urmysiga, glada och peppande kommentarer kära vänner.

Kram från mig

  • Kommentarer(2)//bblogg.jill-asle.com/#post30

Motiverad!

Vardags mysSkapad av Jill & Asle måndag, januari 26 2009 18:00:40

En ny vecka har tagit sin början och måndas morgon, som förövrigt inte är en favoritdag, började alldeles strålande! Lyckades helt otroligt nog vakna med tuppen (07.30), på med underställ, kjeledressen & mp3´n i öronen och var ute och gick i 40 minuter. Sedan väntade en varm dush, en kopp kaffe och efter det, så skuttade jag iväg till jobbet med humöret på topp! smiley Kan man få en bättre start på dagen?!

Nu ska jag snart iväg och fika hos hos goda vänner och vid 20 blir det simning. Man får ju passa på när energin är på topp, för inser ju att dalgångarna kommer. Men just nu känns det som inget kan stoppa mig från att fullföra det här. Imorrn blir det en hel dag på Mo då jag bla ska till friskhuset och se hur det här går egentligen. Lika "nervöst" varje gång, då man så gärna vill se resultat av det man kämpar för (för att behålla motivationen...)Sen blir det kvalitetstid med Hanne-Kristin. Glädjer mig!

Ha en fin vecka. Det tänker jag ha ;) //Jill

  • Kommentarer(5)//bblogg.jill-asle.com/#post29

"Det er meg det kommer an på"

Vardags mysSkapad av Jill & Asle lördag, januari 24 2009 20:43:58

Hei mine venner.

No er det åter helg. Det blir en stille og rolig sådan.

Min uke har vart helt ok! Jobb, kommen igang med svøming og powerwalk (x3). Bestillt farge til heimeprojektet, omgåttes med venner og go guttan mine selvfølgelig.

Fortsatt alt for grått og kaldt her på øya, men hør og hepne...Jill har gjort noe åt saken å tatt saken i egne hender og lånt svigerfar Willys kjeledress!!!! (Jeg som en gang lovede at aldri noensinne ta på meg en "Lovundbuned" Men men. Så no finnes det altså IKKE flere unskyldninger for å stanne inne for at været er for dårlig! Energien øker for hver dag og kjemper på for forsatte resultat. smiley

Ser frem til uken som kommer. På tirsdag blir det en dag på Mo og på torsdag åker Jeg, Asle og Gizmo til Piteå for å vare med på min kjære syssling Sannas sønns dåp (svenska:dop;) Gizmo ska bo hos sine oppfødere Anna-Karin og Kenneth, på vinddragets kennel over helgen. http://www.vinddragets.se/ Ska bli veldig koselig å se dem og mopsarna igjen.

"Det er meg det kommer an på"

Tenkte tipse om en strålande liten bok, skriven av Frank Beck. En legende i det norske foredragsmarkedet, som til tross for at han nå har passert 80 år er han fortsatt er en motivator av høyeste rang! Asle og jeg hadde gleden at delta på foredraget som boken er basert på i Bordeaux 2005 og hans ord sitter fortsatt fast i minnet og boken står på beste plass på skrivebordet på jobbet.

Boken- "Å dra på ekspedisjon i egen sjel og tanke er det mest nyttige, levende og morsomme et menneske kan gjøre. Men reisen må ha et mål - at du en dag ser deg i speilet og sier: "Det er meg det kommer an på"! Da er du kommet fram til kjernen. Heretter mestrer du det du vil - fordi du trives med deg selv." ISBN: 9788292284094. Denne bok burde alle ha!

  • Kommentarer(1)//bblogg.jill-asle.com/#post28

Ashes and snow

Vardags mysSkapad av Jill & Asle fredag, januari 23 2009 16:51:47

Äntligen helg! Gårdagens simning gjorde susen och det var verkligen gott att komma igång igen efter 2 omgångar med infulensa! Det här går ju faktiskt framåt!Inte så sakta som jag trodde heller. Humöret stiger tillsammans med resultaten smiley Det är stentufft och det sätter självdiciplin i ett helt annat ljus, MEN ingen annan som kan förändra än jag och det tänker jag fortsätta med.

Ovan är några bilder av en fantasisk fotograf, Gregory Colbert's "Ashes and Snow"

Gå in på http://www.ashesandsnow.org/en/portfolio/ och njut av helt otroliga bilder.

“In exploring the shared language and poetic sensibilities of all animals, I am working towards rediscovering the common ground that once existed when people lived in harmony with animals. The images depict a world that is without beginning or end, here or there, past or present.”—Gregory Colbert, Creator of Ashes and Snow

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg. Många Kramar från Jill

Källa: www.ashesandsnow.org

  • Kommentarer(3)//bblogg.jill-asle.com/#post27
Nästa »